Du er her: 
 

Teksten i denne uge er skrevet af Inger Marie og Poul Erik Tranholm-Pedersen.

Denne udgave af Tirsdagsordet bringes i Lokalavisen tirsdag d. 18. august

Tirsdagsord til uge 34, 2020.

Set med kærlighedens øjne.

Pludselig kom hun midt i måltidet brasende ind i Simons hus: Kvinden, hvis navn vi ikke en gang kender. Hun havde en krukke med kostbar salve under armen. Hun kaster sig ned på gulvet lige ved Jesu fødder. Farisæeren Simon havde inviteret Jesus til et måltid mad, så de lå netop nu til bords, som de på den tid gjorde, når de spiste. Derfor er det Jesu fødder, der er nærmest kvinden. Hun går på knæ, tårerne løber ned over Jesu fødder, og hun tørrer dem af med sit lange hår, inden hun smører dem i den kostbare salve fra krukken. Jesus ser kærligt på kvinden og siger: ”Din tro har frelst dig. Gå bort med fred.”

Simon er oprørt. Kunne Jesus da ikke se, hvad det var for et kvindemenneske, som rørte ved ham. Alle og enhver vidste, at hun var den værste ludder. Han var fuldstændig lamslået over, at hun var gået ind i hans hus. Tænk, hvis nogen havde set det!
Han havde inviteret Jesus for at se ham lidt an. Han kunne da ikke være nogen stor profet, når han uden videre begyndte at snakke om ”tro” og ”frelse” til sådan en synderinde.

Jesus snakker bagefter teologi med Simon og spørger ham ud om, hvem der vil være mest taknemlig: Den, der har fået megen gæld eftergivet, eller kun lidt gæld? Derefter konkluderer Jesus, at ”den, der får lidt tilgivet, elsker kun lidt, og den der har et stort synderegister, der bliver tilgivet, elsker meget.”

Simon var farisæer, altså en belæst mand med de rette meninger og en god position. Derfor mente han ikke, at hans synderegister var noget at snakke om. Han hørte bestemt til de mest retskafne, gode borgere.
På søndag hører vi i vore kirker denne historie. Vi vil nok her komme til den erkendelse, at INGEN af os lever et liv, hvor vi ikke har brug for tilgivelse. ”Du holder altid et stykke af din næstes liv i dine hænder”, siger K.E.Løgstrup. Dermed kan vi ved at se på vort eget liv i bakspejlet altid finde små og store situationer, hvor vi svigtede eller undlod at gøre noget for andre. Derfor har vi alle brug for at høre Jesu tilgivende ord sagt, også til os: ”Din tro har frelst dig. Gå bort med fred.”

Inger Marie og Poul Erik Tranholm-Pedersen,
Hune