Du er her:

Denne udgave af Ordet bringes i Lokalavisen i uge 45

Ordet til uge 45, 2020.

Barn af huset

For mange år siden, i 1989, kom vi til Hune Sogn som præstepar. En søndag kort tid efter indsættelsen i embedet, var vi til aftengudstjeneste i Rødhus Kirke. Efter gudstjenesten bød en ældre dame os velkommen til egnen. Hun hed Rigmor og boede i Ingstrup. Hun spurgte, om drengene havde været i kirke i Hune om formiddagen. Nej, jeg mente ikke, at der havde været nogle drenge der. Mandag formiddag dukkede vore to tømrere fra Blokhus, Aksel og Kaj, op i Præstegårdens køkken:  ”Hvad er det for noget, at du sagde til vores storesøster, Rigmor, at vi ikke var i kirke i går formiddags? Vi sad der alle tre på den nederste bænk. Ole var der også!”

Så, det var altså ”drengene”!  De var på det tidspunkt sidst i 60-erne. Og de vedblev for øvrigt hele deres levetid trofast at have deres faste plads i kirken, også sammen med deres ægtefæller.

Ole, Aksel og Kaj vedblev at være ”drengene”, som var børn af huset i det hjem, hvor de var vokset op sammen med deres søstre. På samme måde vedbliver alle vi døbte at være børn af Guds Hus. Vort kristne fællesskab begyndte, da vi var helt små, og det varer hele livet. At være et Guds barn er et tilhørsforhold, som giver tryghed i alle livets forhold: Glæder og sorger. Også når vi rammes af sygdom, tab og smerte. Da er det netop vore barnekår, der betyder, at vi uanset alder har et sted at gå hen med det, der er svært. ”Uden I bliver som børn, kommer I ikke ind i Guds Rige.”, sagde Jesus til sine disciple.

Netop dette tilhørsforhold er grunden til, at Jesus ikke accepterer at miste én eneste af sine børn. Han leder efter os, hvis vi forvilder os ud på vildveje, som fører væk fra ”folden”. På søndag skal vi i vore kirker endnu engang høre den fantastiske fortælling om Den gode Hyrde, som går ud for at lede efter det lille forpjuskede lam, der er kommet uden for folden. Gå ikke glip af at genhøre det evangelium, der har så livsbekræftende og opmuntrende fortællinger. Det er med til at bringe livsmod og harmoni, også i denne corona-tid.

Inger Marie og Poul Erik Tranholm-Pedersen, Hune.