Maja Lisa Engelhardt

Lidt om Maja Lisa Engelhardt

Maja Lisa Engelhardt er født 2. maj 1956 på Borgmester Fischersvej, Frederiksberg.

Forældre: Knud Harald Jensen (8.6.1914 – 11.9.1988) og Elli Rasmussen, gift Jensen (18.9.1929 – 28.8.2002)

To søstre, Lea og Rachel er født 1960 i Gørlev hhv. 1966 i Svenstrup.

Indtil 1986 blev Maja Lisa Engelhardt omtalt som Maja Lisa Engelhardt Jensen.

Familien flyttede til Sverige og boede ved en lille by i Bohuslän, tæt på havet.

Familien flyttede fra Sverige 1958 og bosatte sig i Gørlev.

De flyttede 1960 til Svenstrup Strandvej mellem Saltbæk og Lille Vrøj, 10 km. nord for Kalundborg.

Maja Lisa Engelhardt var på kunsthøjskole i Holbæk foråret 1976, i Jaruplund i Sydslesvig fra efteråret 1976 til 1977 og var to gange på Kunstakademiet i Odense 1978 – 80. Maja Lisa Engelhardt var optaget af Peter Brandes’ kunst og så hans udstilling i Odense i 1980 ved slutningen af opholdet på Kunstakademiet.

Siden 1981 har Maja Lisa Engelhardt boet sammen med Peter Brandes i en forstad til Paris, Colombes, i Asger Jorns gamle hus. I begyndelsen brugte Maja Lisa Engelhardt loftværelset som atelier. I 1990 lod hun bygge et atelier i gårdhaven. Maja Lisa Engelhardt har selv tegnet atelieret – uden vinduer, kun med ovenlys. Kronen fra et stort træ udenfor hænger ind over atelieret.

År 2000 erhvervede Maja Lisa Engelhardt og Peter Brandes huset i Eskebjerg nordøst for Kalundborg, tæt ved det største fredede område på Sjælland, Vesterlyng. Huset er et tidligere husmandssted, der i det 20. århundrede er blevet ombygget og istandgjort af komponisten Sven Gyldmark.

Maja Lisa Engelhardt og Peter Brandes har også boet i Dublin de seneste 15 år.

Maja Lisa Engelhardt havde en svær barndom. For at den skal give mening, prøver hun at hjælpe andre bl.a. i arbejde med voldsramte børn – det vigtige er at hjælpe dem til at tilgive.

Maja Lisa Engelhardt har siden 2001 været medlem af Corner.
Maja Lisa Engelhardt maler ”sjælelige landsskaber”. Maja Lisa Engelhardt bruger altid et motiv og laver hele serier af motivet. Maja Lisa Engelhardt maler ikke mennesker. Når der forekommer en menneskeskikkelse i hendes kirkeudsmykninger, er det Kristus.

Maja Lisa Engelhardt har ikke beskæftiget sig med at male blomster, siden hun var barn. Men i 2009 udstilledes en række billeder af rosen, inspireret af " En rose så jeg skyde".
Maja Lisa Engelhardt debuterede i 1985. Fra 1996 har Maja Lisa Engelhardt også udført kirkeudsmykninger, mere end 23 i Danmark. Endvidere i New York i den danske sømandskirke, hvor udsmykningen blev indviet i 2011. 2. september 2012 blev udsmykningen i Viborg Domkirke indviet (Bronze porten).

Maja Lisa Engelhardt er fast tilknyttet Galleri Weinberger i København og Elizabeth Harruis Gallery i New York.