Du er her: 

Udvalgt fra Kirkebladet

SÆNK PARADERNE OG VÆR TIL STEDE

Klumme: Trine Skovsgård Bjerg.

Jeg har lige været på kursus i 14 dage. Sådan noget dukker de fleste op til ofte med en følelse af ”nå, tja og hvad så”. Magter man egentlig at høre flere kloge ord, og hvordan skal vi nu administrere alt det bavl, vi kommer til at høre på, og kaffen er sikkert også dårlig, og alle de andre deltagere er sikkert mærkelige. Vi hæver paraderne, for det ukendte er ikke altid lige så sjovt, og dem man er sammen med, er måske også lidt underlige.

Men lige pludselig sker der noget. Vi finder ud af, vi er jo i fælles båd. Og den der mærkelige tingest fra Fjerritslev, er måske ikke så mærkelig trods alt, og hende der i de grønne bukser, har nu nogle ret gode pointer. Vi opbygger med andre ord en følelse af fællesskab, måske lige frem et venskab. Og her kommer jeg til at tænke på linjen "Kom med glæde! Vær til stede!” fra salmen " Tænk at livet koster livet" Af Jørgen Gustava Brandt fra 1985. Man skal lade være med at være så forudindtaget og netop komme med glæde, og ikke mindst være til stede Der er noget helt unikt i at komme med glæde og være tilstede. At være tilstede kan ske i øjeblikket, det kan være man skal reflektere lidt og senere se den store sammenhæng.

Men en ting er sikkert. Venskabet, og følelsen af samhørighed udspringer af de øjeblikke, vi oplever sammen. Hvad er det så, der menes med at komme med glæde og være tilstede?? Ja først og fremmest handler det om at se hinanden, lytte, mærke og føle hinanden, og ikke lade sig forstyrre af udefrakommende støj! Ups, nu sagde min telefon pling. Det er nok vigtigt. Nej, det vigtigste er, den jeg har foran mig her...nu, som jeg kan se i øjnene og tale direkte til. Og det kan godt være, at vi er forskellige, men vi har altid noget til fælles, og vi har sandsynligvis haft nogle fælles oplevelser på vores vej.