Pilgrimsherberget i Kirkeladen i Hune

Tekst: Poul Jacobsen

Feriegæster er en del af sommerlivet i Blokhus og Hune. De er i mange, mange år blevet budt velkommen, og de har sat deres præg på bybilledet, på stranden og på handelslivet. –Og på kirkelivet.

Pilgrimsherberget på loftet over Kirkeladen blev taget i brug for to år siden som et tilbud til de sommergæster, der kommer vandrende eller cyklende.

Hune ligger på den gamle hærvej, og da der for nogle år siden blev organiseret overnatningsmuligheder i form af ’Herberger langs Hærvejen’ som et tilbud til netop det gående og cyklende feriefolk, var det naturligt at stille Kirkeladen til rådighed.

Herberget blev en realitet, og det slår nu dørene op for den tredje sæson.Herberget er åbent i juni, juli og august, og der ventes mellem 100 og 200 overnatninger.

Gæsterne lægger et mindre beløb for overnatningen, og de penge, der således er kommet ind de første år, er blevet anvendt til at få malet vægge og vinduer i Herberget.

Hærvejen er ikke den eneste organiserede vandrerute, der går gennem Hune. Klosterruten er en rute, der går fra Helsingør forbi mange klostre, kirker, historiske steder og seværdigheder. Den går ned over Sjælland og Lolland –videre til Fyn og Sønderjylland og op gennem Jylland.

Ruten fra Aalborg til Frederikshavn er netop ved at blive endeligt fastlagt og beskrevet. Det sidste af 10 bind, der beskriver ruten detaljeret, bliver redigeret færdig i sommeren 2019. Det ligger fast, at ruten går forbi både Rødhus Kirke og Hune Kirke, og Pilgrimsherberget er et tilbud også for disse gæster. Det er dejligt, at sognet også på denne måde kan bydesommergæster velkommen.

Pilgrimsherbergets adresse

Kirkevej 9a, 9492 Blokhus, Kontakt: tlf. 2067 7886 eller 2012 7766

Pilgrimsherberget i Kirkeladen har plads til 10 overnattende gæster. En overnatningkoster kr. 100.

Det er ikke muligt at booke plads på forhånd.

Der er et lille loftskøkken med det mest nødvendige udstyr og et par borde. Gæsterne kan benytte toiletter og bad ved indgangen til kirkeladen. Hjertelig velkommen.