Set og sket i sognet

Onsdag den 7. november kl. 18.00: KIRKE & KÅL

Kirke og Kål er en af de gode traditioner i sognet. Sådan blev dette års Kirke og Kål-aften annonceret:

Aftensang kl. 18.00 i Hune Kirke.

Derefter samvær i Kirkeladen med spisning af stuvet hvidkål og frikadeller med tilbehør.

Tilmelding ikke nødvendig.

Drikkevarer kan købes.

Måske der også kan blive tid til en sang. Der sluttes af med en kop kaffe/the og en småkage.

Vel Mødt! Hune-Blokhus Pensionistforening og Menighedsrådet.


Lørdag den 20. oktober kl. 16.00, Rødhus kirke: Vekselsang og nostalgi

Sådan blev det annonceret:

Visesang ved de samme optrædende som den 19. oktober i Hune kirke. Ved denne koncert vil indholdet bl.a. være havets sange. Man kan høre eksempler på musikken på www.orditone.dk .

Rødhus kirke bliver 105 år den 19. oktober. Det fejres med kaffe og kage i pausen.

Entréindtægterne går ubeskåret til udsmykningen af Hune kirke

Der vil endvidere være mulighed for at donere penge til udsmykningen i Hune, evt. i form af at købe en litografi af Gunnar Kappelskov.

Entré kr. 75.

Arrangør: Hune menighedsråd i samarbejde med udsmykningsudvalget


Fredag den 19. oktober kl. 19:30, Hune kirke: Visesang og Nostalgi

Sådan blev det annonceret:

To ægtepar, der i mange år har givet koncerter sammen og hver for sig, vil synge viser og sange til eget akkompagnement med guitar, bas og fløjte. Det er ægteparret Anne Sofie og Benny Spliid Klemar og Duoen Orditone, nordmanden Trond Stensrød Markussen og hans danskfødte kone, Kirstine Stensrød Quortrup.

Koncerten vil byde på gode sange med smukke og lødige tekster.

Entréindtægterne går ubeskåret til udsmykningen af Hune kirke.

Der vil også ære mulighed for at donere penge til udsmykningen i Hune, evt. i form af at købe en litografi af Gunnar Kappelskov.

Entré kr. 75.

Arrangør: Hune menighedsråd i samarbejde med Udsmykningsudvalget


Onsdag d. 17. oktober kl. 19.30 i Kirkeladen, Hune: Humoren i Matador - og vores liv - er en alvorlig sag

Sådan blev det annonceret:

Efterårssæsonen med foredrag i Kirkeladen Hune nærmer sig! Sæt kryds i kalenderen onsdag, den 17. oktober kl. 19.30

Emnet for aftenens foredrag er "Humoren i Matador - og vores liv - er en alvorlig sag". Foredragsholder er Ronald Risvig, valgmenighedspræst i Aulum, forfatter og foredragsholder.

Vi kender alle Matador og rigtig mange af os har set den mange gange, og vi har alle glædet os over  skuespillerne, der med humor og indlevelse har givet udtryk for et Danmark, vi synes at kende.

Ronald Risvig vil i sit foredrag sætte fokus på humorens forløsende kraft, som også på sin vis er forbundet med tekster vi finder i evangelierne.

En aften er i vente med samvær og indhold – og selvfølgelig kaffe og kage!

Arrangør: Hune Menighedsråd i et samarbejde med Hune-Blokhus Pensionistforening


Onsdag den 26. september kl. 19.30 i Kirkeladen i Hune: Sogneaften om Veteran Oasen

Sådan blev det annonceret:

Henrik Fenneberg vil fortælle om foreningen Veteran Oasen. Foreningens formål er at støtte de godt 4000 veteraner, der findes i Nordjylland, samt deres pårørende.

En veteran er en person, der har været udsendt i international tjeneste til et konfliktområde. Personen kan have været udsendt fra forsvaret, politiet, beredskabsstyrelsen, sundhedssektoren mm.

Danmarks deltagelse i internationale operationer har i en årrække været støt stigende. I takt hermed er antallet af udsendte, der efter hjemkomsten lider af psykiske følger, stigende.

Visionen er at skabe et værested og bofællesskab, der skal drives frivilligt og skabe rammer om aktiviteter for veteranerne. Aktiviteterne skal skabes af veteraner for veteraner. Raske veteraner skal hjælpe sygemeldte veteraner eller veteraner på førtidspension til meningsfuldhed og aktiv rekreation i dagligdagen. Alt sammen skal ses som genoptræning til livet og et supplement til allerede eksisterende tilbud.

Kom og hør nærmere om Veteran Oasen. Det serveres kaffe, te og kage i pausen. Der bliver naturligvis lejlighed til at stille spørgsmål.

Arrangør: Hune Menighedsråd


Onsdag den 12. sept. kl. 19:30, Kirkeladen i Hune: Nyreligiøsitet kontra kristendom

Lissen Røtkjær (foto: Morten Funder)
Lena Bentsen (foto: Christian Roar)

Sådan blev det annonceret:

Debataften med oplæg fra Lissen Røtkjær og Lena Margrethe Bentsen (korshærs-og arresthus præst) i Aalborg).

Hvor er der overlapning, hvor er forskellene? Udgangspunktet er en præsentation af Lissen Røtkjærs nye bog ”Hjertets fødsel -fortalt i billeder”. Lissen præsenterer selv sin bog og sine billeder. Derefter bliver der en debat med Lissen som repræsentant for nyreligiøsiteten og Lena Bentsen som repræsentant for kristendommen. Efter kaffen er alle velkomne til at deltage i debatten. 

Entré Kr. 50.

Entréindtægten går til udsmykning af Hune Kirke.

Arrangører: Hune Menighedsråd, Bibelværkstedet, Udsmykningsudvalget


Søndag den 26. august 2018: Sogneudflugt til Sæby

Tekst: Ellen Hansen, pensionistforeningen.

Søndag, den 26. august var en herlig solskinsdag i Nordjylland. Og også i Hune, hvor en busudflugt til Sæby var på tegnebrættet. En sogneudflugt planlagt af Aktivitetsudvalget for Hune Sogn, med Ejvind og Dorrit Dalgaard som tovholdere.

Fjerritslev Busserne var klar, rundstykker og kaffe var klar, og så kunne deltagerne ellers bare tage plads i bussen og undervejs nyde Vendsyssel og få en orientering om Store Vildmose.

Første stop var Sæby Kirke. En meget smuk kirke, som kan dateres tilbage til tiden før reformationen, hvor Stygge Krumpen var en dynamo i Vendsyssel, og altså også i Sæby med Sæby Kirke og tilsluttet kloster.

Efter en lidt omtumlet tid efter reformationen, hvor klosteret blev lukket, står Sæby Kirke i dag smuk og med respekt for fordums tid midt i byen. Og denne dag, hvor Hune-folkene deltog i højmessen var der rigtig mange i kirken. I forbindelse med orientering om kirken fik vi at vide, at der altid er mange i kirke, 100-125 som regel. Denne dag var der også barnedåb, så det var lidt ekstra festligt.

En oplevelse, som kan føje erindringer, til mindebogen.

Næste stop var ikke uvæsentligt. Efter en spadseretur gennem de gamle gader i Sæby, var der tid til middagsmad på torvet i Sæby - på Bella Firenze. Ja, man kunne tro, det nok var noget med Pizza, men nej, middagsmaden var en rigtig herlig stegt oksebøf med tilbehør. Stedet var rigtig hyggeligt, og alle befandt sig vel.

Herefter var der tid til at strække benene, og et besøg i Nellemanns have var programsat. Det var et godt valg. Solen skinnede, og de mange æbletræer stod med frugt, som vi frit kunne plukke og samle op.

Sidste stop var Sæbygaard, hvor vi blev hjerteligt modtaget af formanden for Sæbygaards Venner, Erik Salling og hans gæve kone. Sæbygaard kan som byen Sæby datere sin historie langt tilbage, faktisk til tiden før reformationen.

Også her kunne man finde Stygge Krumpen. Skønt bisp, havde han her en god veninde, Elisabeth Gyldenstjerne. Og fremdrift var der for Sæbygaard i flere årtier. Sæbygaard er i dag ejet af en fond, og er bevaret med rigtig mange minder fra de tidligere ejere. Bestemt et besøg værd. Det skal også lige understreges, at vi fik en meget varm velkomst med kaffe og hjemmebag, hvilket ikke gjorde besøget ringere!

Herefter gik turen til Hune, og alle var enige om, at det havde været det, der kaldes en rigtig god dag.

”En sogneudflugt er ikke så ringe endda!”


Årets sommerkoncerter

Tekst: Hanne Bætz og Brita Foged, bestyrelsen i Hune Kirkes Musikvenner.

Hune Kirkes Musikvenner har i løbet af sommeren 2018 afholdt 4 velbesøgte koncerter i Hune Kirke. Der var tale om to klassiske klaverkoncerter og to meget livlige mere utraditionelle koncerter. Hver koncert blev efterfulgt af Nachspiel med kaffe, snacks og vin i Kirkeladen.

Mandag 2. juli kl 19.30: ALMUNE - Middelalder og folkemusik

Den første koncert var med Almune, fire unge musikere der med deres middelalder instrumenter gav os en festlig koncert med en skøn blanding af intense musikalske oplevelser.

De sang og spillede nordiske folkeviser, pilgrimsmusik og musik fra middelalderen. De fortalte indimellem om deres historiske instrumenter: nøgleharpe, drejelire, tromme og renæssance blokfløjter.

Det blev en aften, hvor HC Molbech, Molly Granhøj, Chr. Mohr Levisen og Troels Dueholm ikke bare spillede og sang os tilbage til middelalderen, men samtidigt med deres påklædning gav os en totaloplevelse, så middelalderen blev levende for alle tilhørerne.

I kirkeladen blev der givet ekstranumre, og de besvarede alle vores nysgerrige spørgsmål.


Mandag 9. juli kl. 19.30: UNGE TALENTER ved flyglet

Den anden koncert var en fantastisk klaverkoncert i to afdelinger med to unge talenter.

Først spillede den unge pianist Filip Michalak tre Sonater af D. Scarlatti: og derefter S. Rachmaninoff: Dermed var niveauet lagt, og tilhørerne var fokuserede på musikken.

Alle sad tavst lyttende. Filip overlod pianoet til den unge svenske pianist Sebastian Enhamre. Han førte derefter publikums koncentration videre igennem et repertoire, som begyndte med J.S. Bach: derefter F. Chopin: så kom A. Webern: og sluttede med F.Schubert.

Efter en times fornem musikalsk oplevelse overraskede de to talenter med et stykke firehændigt musik. Klapsalverne var store, da publikum endelig satte lyd på deres begejstring


Mandag 23. juli kl. 19.30: KONGELIGE MESSING TALENTER

Royal Danish Brass er fem garvede messingblæsere, som cykler rundt til de koncerter, som afholdes. Og nej, de har ikke instrumenterne på nakken på cykelturen. En sjette mand følger med i en instrument-bil.

Keld Jørgensen formidlede deres spraglede repertoire med historier bl.a. om nogle af komponisterne. Det blev ikke kun en meget spændende brasskoncert, men også en meget morsom og medrivende koncertaften. Og snakken gik livligt bagefter i Kirkeladen.

Messing Musikerne cyklede næste morgen videre. De er nu tilbage på arbejde i Den kongelig Livgarde - Det Kgl Kapel og DR Symfoniorkester


Torsdag 2. august kl. 19.30: UNGE TALENTER - klaver

Den fjerde sommerkoncert var en solokoncert med Filip Michalak ved flyglet.

Den unge talentfulde pianist spillede musikstykker af Chopin.

Filip har været gæst et par gange før ved koncerterne i Hune kirke, altid er det en nydelse at høre hans musikalske færdighed, som er af høj og fin kvalitet. Og publikums koncentration føres videre gennem hele Filips repertoire.

Publikums klapsalver kunne næsten ingen ende få efter den talentfulde koncert.


Lørdag den 23. juni, kl. 19.30 ved graverhuset: Skt. Hans aften i Hune

Sådan blev det annonceret:

Alt hvad der hører en sankthansaften til: Båltale, midsommervise, kaffe, småkager og saftevand. Grillpølser kan købes og der er hoppepude for børnene. Alle er hjertelig velkomne.

I tilfælde af dårligt vejer trækker vi indenfor i graverhuset eller opstiller en pavillon.

Arrangør: Hune Menighedsråd


Søndag den 17. juni kl. 14.00: Sommermøde i Hune

Sådan blev arrangementet annonceret:

Vi begynder med gudstjeneste i Hune kirke kl. 14.00.

Efter gudstjenesten fortsættes der med foredraget ved Niels Christian Hvidt, dr.theol., professor i eksistentiel og åndelig omsorg ved Syddansk Universitet i Odense.

Undervejs serveres der kaffe og kage. Der bliver også lejlighed til at stille spørgsmål. Vel mødt!

Temaet for foredraget er: Eksistentiel og Åndelig Omsorg Foredraget vil belyse følgende spørgsmål:

  1. Hvad ved vi om sammenhængen mellem mening, håb, tro og helbred?
  2. Hvordan kan vi blive bedre til at inddrage den åndelige og eksistentielle dimension i mødet med vore medmennesker?
  3. Hvordan kan vi blive bedre til, igen at praktisere en eksistentiel og åndelig omsorg, der lindrer patienters symptomoplevelse og deres kamp om håb?

Arrangør: Hune Menighedsråd


Et sidste farvel til Erik

Torsdag d. 7. juni 2018 blev medlem af menighedsrådet, Erik Normann Sørensen, bisat ved en højtidelighed i Hune Kirke. Dermed måtte Hune Sogn sige et endeligt farvel til et energisk, arbejdsomt og initiativrigt menneske, der gennem et mangeårigt virke som menighedsrådsformand satte et tydelig aftryk i sognet.

Tidligere formand Poul Jacobsen og tidligere præst ved Hune Kirke, Poul Erik Tranholm-Pedersen skrev nedenstående mindeord til Hune Kirkeblad:

Mindeord om Erik Normann

Erik styrer slagets gang ved Hune Kirkes Musikvenners stiftende generalforsamling

Erik havde en gang en sentens hængende på opslagstavlen. Den lød noget i retning af: ”Når fornyelsens vinde blæser, er der nogen, der bygger læmure, andre stiller vindmøller op.” Erik hentede megen inspiration og energi af forandringer. Han søgte – og fandt – muligheder, og han gik efter dem. Vanskeligheder og forhindringer var til for at blive overvundet.

Erik var formand for Hune sogns Menighedsråd fra 2004-2017 og var fortsat medlem. Han investerede en enestående arbejdsindsats i Menighedsrådet i alle disse år. Her var Erik med til at sætte mange ting i gang og til at støtte andres initiativregn: Hjemmeside og kirkeblad, deltagelse i vejkirkeprojekt – siden udbygget med cyklekirker, udsmykningsprojekt, pilgrimsherberg, koncerter med ”Unge talenter” og ”Hune Kirkes Musikvenner” for blot at nævne nogle få.

En af Eriks store indsatser var at åbne sognet til og for omverdenen. ”Hvis det er værd at gøre, er det også værd at fortælle om.” Det var hans udgangspunkt for at bruge pressen til at fortælle om store og små begivenheder med udgangspunkt i Hune og Rødhus kirker. Det var vigtigt for Erik at gøre kirken synlig som en aktiv medspiller i samfundet og i ethvert menneskes liv. Men det standsede ikke ved livet i Hune. Hune indgår i større sammenhænge, og samarbejde over sognegrænser og provstigrænser havde hans opmærksomhed. Det gav sig udtryk i hans engagement i Kirkehøjskolen, Distriktsforeningen, Landsforeningen af Menighedsråd, Kirkefondet, Stiftets Informationstjeneste. Alle steder bidrog han med den viden og indsigt, han havde samlet, og han hentede ideer og impulser med hjem til sognet.

Det var ikke altid, at evner og kræfter rakte så langt som visionerne. Ikke alle visioner kunne realiseres, og nogle projekter kuldsejlede. Men på den igen! Nye muligheder giver ny energi. Erik åbnede et vindue, så omverdenen kunne se Hune sogn, og så vi kunne se, at Hune sogn er en værdifuld brik i en større sammenhæng. Må dette vindue forblive åbent.

Æret være Eriks minde.


Torsdag d. 26. april kl. 19.00: Kirke og Hveder

Sådan blev det annonceret

Kirke og hveder i Hune sogn.

St. Bededagsaften torsdag den 26. april indbydes til Gudstjeneste i Hune kirke kl.19.00. Derefter er der samvær og varme hveder med kaffe/the i Kirkeladen.

Vi vil også synge nogle af forårets sange sammen.

Dagens prædiketekst er skrevet af evangelisten Matthæus. Fra dagens tekst: "Alt, hvad I vil, at mennesker skal gøre mod jer, det skal I også gøre mod dem. Sådan er loven og profeterne."

Teksterne til 4. fredag efter påske!


Søndag d. 15. april, kl. 10.30: Gospelgudstjeneste i Hune Kirke

Sådan blev det annonceret: Saltum- og Hune Kirkekor forener deres stemmer i en festlig gospelgudstjeneste, hvor sang og livsglæde vil fylde de gamle hvælvinger i Hune Kirke. Kom og vær med til at fylde kirken med mennesker, sang og livsglæde!

Arrangører Saltum og Hune sogne


Onsdag den 11. april kl. 19.30: Sognets Tilstand

Annoncering

Kirkegårdsvandring og sogneaften i Kirkeladen i Hune.

Vi starter med en aftentur på Hune Kirkegård. Vi skal høre om de interessante steder på kirkegården, og der vil blive fortalt om, hvilke fremtidsplaner der er for kirkegården. Vi håber på godt vejr.

Bagefter går vi ind i kirken, hvor vi skal høre lidt om kirkens historie, restaurering og kommende udsmykning.

Derefter fortsætter vi i Kirkeladen, hvor menighedsrådsformand Knud Jordansen vil redegøre for de forskellige aktiviteter i Hune Sogn, fremtidsplaner og ønsker.

Der vil være indlæg om musiklivet i sognet og Hune Kirkekor.

Tilhørerne er velkomne til at stille spørgsmål til formanden og de øvrige medlemmer af menighedsrådet. Ideer og forslag til fremtidige aktiviteter mm er meget velkomne.

Undervejs vil der blive serveret kaffe, te og kage.

Alle er velkomne – vel mødt


Mandag d. 2. april kl. 14.30: Påskevandring fra Hune kirke til Rødhus Kirke

2. påskedag kl. 14.30. Fra Hune til Rødhus kirke.

Påskens budskab rummer alle de menneskelige stemninger og følelser, som kan bølge ind over os fra tid til anden. Alt fra forundring, stor glæde og håb, til dyb sorg, tvivl og afmagt. Påskens budskab er med andre ord enorm stærkt, så stærkt at det nødvendigvis ikke kun er nok at høre Ordet, men at det også skal sanses på egen krop før det kan slå rod i hjertet.

Pilgrimsvandring og valfart har altid været et kendetegn på en levende kirke, at Ordet ikke kun bliver talt og skal høres med ørene, men at det netop også skal sanset med hele kroppen. I vandringens langsomme og monotone tempo er en af måderne, da der her også skabes et rum til at drøfte Ordet vi har hørt, eller der kan vandres i stilhed så der kan reflekteres over Ordet. 

Vi starter vandringen med en kort andagt i Hune kirke, og slutter af med en gudstjeneste kl. 18 i Rødhus kirke ved Birgit Lundholm Jensen. Undervejs på vandringen vil der være vand og frugt. Turen i år er på mellem 8 og 10 km. kl. 19 vil der komme en bus og køre os tilbage til Hune kirke.


Tirsdag den 13. marts 2018 kl. 10.30 - ca. 14.30: Vinterhøjskoledag

Højskoledag med foredrag, lettere frokost og fællessange.

Om formiddagen foredrag med Birthe Kirk (Wolle), der fortæller om sine 30 år som farmer i Zimbabwe.

Birthe Kirk og hendes mand, Wolle (nu afdød) opbyggede en kæmpefarm med arbejde til 3000 mennesker, indtil det blev brutalt bremset, da Mugabe kom til magten i 1980.

Efter frokosten synger vi sammen efter Højskolesangbogen og organist Peter Haapsaari Andersson akkompagnerer.

Eftermiddagen slutter ca. 14.30 med kaffe.

Pris for hele dagen, inkl. forplejning kr. 50,-. Betales ved indgangen

Tilmelding nødvendig, tlf. 21684026 - fra 01.01.18.-01.03.18

Arr.: Hune-Blokhus Pensionistforening og Hune Menighedsråd

Og sådan gik det

Meget fint foredrag. Arrangørerne har modtaget mange særdeles positive tilbagemeldinger både mundtligt og på sociale medier.


Indsamling til Folkekirkens Nødhjælp, den 11. marts 2018

Humøret var godt, mens indsamlerne fik styr på deres materialer, inden de gik ud i kulden og regnen.

Allerede om morgenen var vejret imod os. En iskold regn havde lagt et lag is på de steder, hvor sneen var smeltet, og veje og ikke mindst fortove var så glatte, at det blev overvejet at aflyse indsamlingen. 

Vi mødtes imidlertid som planlagt i Kirkeladen kl. 8.00. Her drak vi en kop kaffe sammen og fik fordelt områderne mellem os. Da klokken nærmede sig 9.00 gik vi over i kirken, hvor Michael Berg var liturg og prædikant ved dagens gudstjeneste. 

I løbet af gudstjenesten smeltede det meste af islaget, og vi kunne nogenlunde trygt begive os ud på ruterne.

Det skulle dog hurtigt vise sig, at det ikke var helt uden problemer, for med korte mellemrum blev vi overmandet af heftige regnbyger, og vinden var isnende kold.

Da vi efter et par timers strabadser tilbage i Kirkeladen lod den varme suppe bringe lidt varme tilbage til vore kolde og udmattede legemer, blev vi enige om, at vi aldrig havde oplevet en sogneindsamling med så dårligt vejr.

Vores indsamlingsresultat blev ikke helt så flot, som  det somme tider har været. Vi nåede dog op på næsten 8000 kr. og forholdene taget i betragtning synes vi, at det er et fint resultat.

Tak til de mange mennesker i sognet, der tog godt imod os, og som gav os et venligt ord med på vejen.


Onsdag d. 14. februar kl. 19.00 i Kirkeladen: Vores egen lille krig

Annoncering

Børge Møller fortæller om modstandsbevægelsen i Hvetbo Herred og Han Herred.

For nylig udkom bogen ”Vores egen lille krig” med mange oplysninger om modstands- bevægelsen i Hvetbo Herred og Han Herred, samlet af ildsjælen Børge Møller.

Med udgangspunkt i dette arbejde fortæller Børge Møller om krigens tid på sin levende og engagerende måde.

Der vil også være kaffebord og amerikansk lotteri. Ind imellem vil vi synge sange fra Dansk Alsang- Bog.

Entré: kr. 50.  

Det, der kommer ind ved arrangementet, går til Udsmykningen i Hune kirke

Arrangør: Hune Menighedsråd og Udsmykningsudvalget

Læs også Kirsten Lodbergs artikel om arrangementet!

Og sådan gik det

Børge Møller 14.februar.
God aften om 2.verdenskrig her på egnen. Pengene gik til udsmykningen.


7. februar 2018 kl. 19.30: Sogneaften med sygeplejerske Herdis Hansen

Annoncering

Herdis Hansen leder af Anker Fjord Hospice. Hun er også medlem af Det etiske Råd.

Hun vil tale om de etiske dilemmaer, der kan opstå, når et menneske nærmer sig ”den sidste tid”.

Aktivitetsudvalget oplæg har været ønsket om at høre om hverdagen på et hospice og om hospicetanken i forholdet til tanken om eller ligefrem legaliseringen af aktiv dødshjælp.

Arrangeret i samarbejde med Pensionistforeningen.

Og sådan gik det

Super god sogneaften med Herdis Hansen fra Ankerfjord Hospice 7.februar. Kaffepenge gik til Folekirkens Nødhjælp.


Lørdag d. 27. januar 2018: Nytårskoncert i Hune Kirke

Foto: www.hunesogn.dk

Indsendt af Poul Jacobsen.

Flot Nytårskoncert i Hune Kirke

Der var en glad og forventningsfuld stemning i Hune Kirke lørdag eftermiddag efterhånden som kirken blev fyldt til absolut sidste plads. Sopransanger Charlotte Hjørringgaard Larsen og pianist Natashe Kutsko Jensen gav en betagende og opløftende koncert. De fyldte med deres musik kirkerummet med en klang, en stemning og en inderlighed, og de fyldte sindet hos tilhørerne med lys og fred.

Den første del af koncerten var med et mere tænksomt repertoire, der faldt godt i tråd med det, der var årsag til koncerten, nemlig den kommende udsmykning, hvor alterpartiet tilføres et gyldent opstandelseslys. I velkomsten til koncerten blev Maja Lisa Engelhardts refereret for følgende udsagn: ”Hvis der ikke var nogen opstandelse, var der ingen tro. Man kan forstå korsfæstelsen, men ikke opstandelsen.”

Efter pausen var der bl.a. film- og musicalmelodier på programmet og et veloplagt publikum tog mod opfordringen til at synge eller nynne med på de populære melodier. Og det var den helt rigtige beskrivelse af oplevelsen, da alle sang med på linien fra filmen Mød mig på Cassiopeia: ”Jeg har aldrig følt himlen så nær som nu.”


Billeder fra nytårskoncerten

Forstør ved klik på billede!

Foto: www.hunesogn.dk
Foto: www.hunesogn.dk
Foto: Hans Nielsen
Foto: www.hunesogn.dk
Foto: Hans Nielsen
Foto: Hans Nielsen
Foto: www.hunesogn.dk
Foto: www.hunesogn.dk
Foto: Hans Nielsen
Foto: www.hunesogn.dk
Foto: Hans Nielsen
Foto: Hans Nielsen
Foto: www.hunesogn.dk
Foto: Hans Nielsen
Foto: Hans Nielsen
Foto: www.hunesogn.dk
Foto: www.hunesogn.dk

De ni læsninger og Hune Kirke kor

Tekst og billeder: Erik Normann Sørensen

En tradition for julen, der gør en fejring nærværende og rar.  De ni læsninger er en musikgudstjeneste, hvor der gennem 9 bibeltekster fortælles om syndefaldet, Guds udvælgelse og frelse, sådan som den udspilles i den bibelske historie. Traditionen med de 9 læsninger stammer fra England, hvor den blev holdt første gang i 1918 i Kings College Chapel i Cambridge.

Også i Hune sogn. 3. søndag i advent samles man i kirken, hvor kirkens kor og læsere af forskellig nationalitet skabte en flot og fornem julefejring.   

Traditionen med ”ni læsninger fra bibelen”, er i Hune krydret med noget nyt og meget symbolsk, idet man har skabt en fælles og global kirkebegivenhed.

Læserne af bibelteksterne bruger ni forskellige sprog, så oplevelsen af kristent fællesskab føles. At biblen er oversat til mange sprog ved vi, men i Hune kirke fornemmes det ved ”De ni læsninger”, når ni forskellige sprog klinger ud i kirkerummet; langt de fleste læsere endda med bolig i eller med tæt tilknytning til Hune sogn. Der blev læst på flamsk, finsk, kinesisk, norsk, afrikaansk, færøsk, portugisisk, fransk og ungarsk.

Dette sat i relief af Hune kirkes kor, der mellem læsningerne , fyldte kirken med danske julesange og julemusik, alt sammen under ledelse af Peter H. Andersson, kirkens organist og korleder. Sognepræst Birgit


Nye folk på vigtige poster i menighedsrådet

Ifølge Loven om Menighedsråd skal der hvert år inden det ny kirkeårs begyndelse foretages valg til posterne som formand og næstformand.

Fra lovbekendtgørelsen:

"§ 11. Hvert år inden udløbet af formandens funktionsperiode vælger menighedsrådets valgte medlemmer ved hemmelig afstemning formand for det kommende år. Valget ledes af den afgående formand.

Stk. 2. Når valg af formand har fundet sted, vælges 1 næstformand for det kommende år. Reglerne i § 8, stk. 3, 2. og 3. pkt., finder tilsvarende anvendelse.

Stk. 3. Herefter foretages valg til de i § 9 nævnte enkeltmandsposter for det kommende år."

Valget fandt sted på menighedsrådsmødet d. 30 november 2017.

Fra 1. søndag i advent 2017 ser menighedsrådet sådan ud:

Formand: Knud Jordansen, næstformand og kontaktperson: Ejvind Dalgaard, kasserer og kirkeværge: Leif Oredsen, sekretær og formand for aktivitetsudvalg: Bente Larsen, Tlf: 98 24 99 29 / 60 86 65 98, medlem: Erik Normann Sørensen, medlem: Trine Skovsgaard Bjerg, Tlf.: 61 73 71 28, Mail: bjerg69@hotmail.com

Sognepræst: Birgit Lundholm Jensen (ansvarlig for Facebookside for Hune sogn.) Mobil 2444 5002, E-mail: blj@km

P.t. orlov, Hye Vinterhøj

Menighedsråd og stedfortrædere med telefonnr. m.v.


Del dette: