Set og sket i sognet

Fredag den 28. december kl. 11 i Kirkeladen i Hune: Udstilling med Fernisering og salg af kunsthåndværk m.m.

Annoncering:

Udstilling med billeder af Tine Lilholt i Kirkeladen i Hune i december 2018 og januar 2019

Fernisering fredag den 28. december kl. 11. Tine vil være til stede. Alle er velkomne

Umiddelbart efter ferniseringen vil der være salg af kunsthåndværk m.m. i Caféområdet i Kirkeladen i Hune (slutter kl.14). Alle penge fra salget går ubeskåret til Udsmykningen i Hune kirke.

Som noget helt specielt vil der være salg af ét af Tines billeder, som Tine har doneret til udsmykningen. Billedet går til den højstbydende.

Arr. Hune menighedsråd i samarbejde med Udsmykningsudvalget

(se også koncertarrangementet i Hune kirke den 5. januar 2019)

Livets lys - et smykke der indfanger livets mørke og lys

Så skete det - milepælen for den private indsamling til udsmykningen i Hune kirke (kr. 200.000) blev ikke blot nået, men også passeret. Og det skete netop ved salg af et smykke, der har kraftig reference til den nuværende og den kommende udsmykning i Hune kirke.

Donationen ved salg af smykket er den største til dags dato fra enkeltpersoner.

Det originale og unikke smykke er designet af guldsmed Peter Quist, der sammen med sin kone Hye Vinterhøj har fast bopæl i Hune. Hye er lokalt måske mest kendt for sit frivillige arbejde som redaktør for det fine kirkeblad for Hune sogn.

Det smukke og stilrene kors er fremstillet i sterlingsølv. Det kan bæres med for- eller bagsiden vendt udad. Bagsiden gengiver alterpartiet i Hune kirke med dets buede form og Jesus på korset, som er indgraveret og kan tilvælges oxideret i sort. Forsiden af korset består af 36 zirkoner, der er fattet i hånden. Når lyset brydes i stenene symboliserer det livets lys.

Smykket blev vist offentligt første gang i det nye kirkeblad, der kunne ses fra den 24. november. 20 nummererede smykker blev udbudt til en meget favorabel pris. Den 2. december blev det sidste af de 20 solgt. Disse smykker fremstilles uden vederlag, og alle indtægter går ubeskåret til udsmykningen.

Det var efter salget af det 16. smykke den 28. november, at det magiske mål for indsamlingen blev nået. Med salget af resten af smykkerne til kampagnepris og andre donationer er milepælen nu godt og vel passeret. Dertil kommer indtægterne fra de to planlagte arrangementer, den 28. december i Kirkeladen med salg af Tine Lilholts donerede billede og den 5. januar, koncerten i Hune kirke med Tine Lilholt og Klaus Thrane. (Se nærmere i kirkebladet og Hune sogns hjemmeside www.hunesogn.dk)

Vi har tiltro til, at jo højere summen er for den private indsamling, desto større chance er der for, at de eksterne fonde vil stille sig velvillige overfor at yde den resterende finansiering til udsmykningen.

Udsmykningen i Hune kirke er lagt i hænderne på Maja Lisa Engelhardt, der er en af de fineste danske kunstnere inden for kirkeudsmykning. Udsmykningen skal gerne installeres i forbindelse med renoveringen af Hune kirke. Det forventes at blive i 2020.

Kirsten Lodberg

Tovholder for udsmykningsudvalget

Den 6. december 2018

Søndag den 2. december kl. 14.00 i Hune Kirke: Syng advent ind!

Annoncering:

Det nye kirkeår starter med gudstjeneste i Hune Kirke.

Velkommen til en festlig dag! Vi tænder det første lys i adventskransen. Kirkens kor medvirker under ledelse af organist Peter Haapsaari Andersson, og umiddelbart efter gudstjenesten går vi udenfor og tænder juletræet ved kirken.

Søndagens tekster!

Bagefter er der saftevand, kaffe og te og æbleskiver i Kirkeladen.

Arrangør: Hune Kirke/Hune Menighedsråd

Det flotte store grantræ er placeret lige vest for våbenhuset.

Og sådan gik det:

Med sikker hånd og et smil på læben tændte Malthe (en dreng fra menigheden) det første lys i adventskransen, og dermed gik vi ind i adventstiden.

Og det blev en værdig fejring af forventningens glæde. Menigheden og ikke mindst koret og korlederen var i godt sanghumør, og det var en betagende oplevelse at høre koret mestre den flerstemmige sang i salmen, Kom Guds englekor i kæde.

Efter gudstjenesten gik vi alle ud i regnen, og så blev juletræet tændt. "Et stort flot træ!" lød det fra et medlem af menigheden. Og det havde han jo helt ret i.

På et bord midt i salen var der dækket op med lækre æbleskiver.

I ly af paraplyerne gik vi derefter - den heldigvis ret korte vej - til Kirkeladen, hvor Mona og Hanne ventede med gløgg, kaffe, te og æbleskiver. Som sædvanlig var der masser af hyggesnak ved bordene, og så fortsatte vi ellers med at synge advent ind.

Vi sluttede med salmen, Kom, alle kristne, og det blev en både munter og festlig afslutning. Da vi havde sunget salmen på dansk, foreslog menighedsråds-formanden, Knud, at vi skulle synge den originale engelske version.

Det gik fint med første vers, men i de øvrige vers var det ganske svært at placere de engelske stavelser rigtigt i forhold melodien, så disse vers blev afsunget med en vis forsigtighed.

Men hvad der gik tabt i teksten, blev vundet i omkvædet, ikke mindst fordi vi på akkompagnatørens opfordring havde rejst os (for sådan gør man i England). Det var virkelig som sangen gav os vinger, da vi sang det flotte omkvæd: O come , let us adore him, O come let us adore him, O come let us adore him, Christ the Lord!

O, come, all ye faithful at Westminster Abbey!

Så er højskolesangbøgerne delt ud, og allerede ved den første sang fornemmer vi det tydeligt: Der er noget i luften!

Del dette: