Du er her: 

30 år som korrespondent i Jerusalem.

Torsdag d. 3. okt. i Saltum sognegård. - Tilmelding til Inger Ipsen: 30 70 50 01 senest den 1/10

TV2´s korrespondent i Jerusalem gennem 30 år, Steffen Jensen, er vel nok den danske journalist, der ved mest om Mellemøsten efter de mange år som brændpunkts-reporter i den mest fascinerede og konfliktfyldte del af verden. Torsdag den 3. oktober kl. 19.30 er han i Saltum sognegård, hvor han vil fortælle om sit både eventyrlige og farlige liv under de mange konflikter i den del af verden, hvor en fred synes håbløs.

Det er de fire menighedsråd i Hvetbo Herred, Jetsmark, Saltum-Alstrup, Ingstrup-Vester Hjermitslev og Hune, der står som arrangør af journalist og fotograf Steffen Jensen besøg i Saltum. Han vil fortælle om de komplicerede forhold i Mellemøsten, både Israel-Palæstinakonflikten og resten af den arabiske verden og i øvrigt  om livet som korrespondent i verdens farligste brændpunkt, hvor eksplosioner sker fra dag til dag. Han er nu vendt hjem til Danmark, hvor han arbejder som TV2´s udenrigskommentator og underviser på Danmarks Journalisthøjskole.

Steffen Jensen læste først forhistorisk arkæologi i Aarhus, herefter biblical og romersk arkæologi samt mellemøstlige og nordafrikanske studier i Jerusalem, inden han tog uddannelse som journalist. Han har med sin baggrund i arkæologi i mange år i bogstaveligste forstand  gået i Bibelens fodspor. På grund af jobbet som korrespondent for TV2 har han rejst rundt til alle de steder, hvor Bibelen blev til. Han har dækket utallige kriger og konflikter i Mellemøsten, bl. a. borgerkrigen i Libanon og den israelske invasion i 1982 til kampene i Libanon i 2006. Nævn en vigtig konflikt i det omfattende mellemøstlige område,  og Steffen Jensen har dækket den. Fra palæstinensisk  opstand over regionale krige og til ”det arabiske forår”.

Efter 30 år som brændpunktreporter i verdens mest konfliktfyldte region har han opbygget en enestående viden om regionen og dens folkeslag. Om deres krige og konflikter, men også om deres kunst, håb og drømme. En viden, der er baseret på at være til stede. Den palæstinensiske opstand, Sovjetunionens rømning af Afghanistan, borgerkrigen i Libanon, Golfkrigene, Det arabiske forår. Steffen Jensen var der for at rapportere, beskrive og analysere.

Han har desuden skrevet flere bøger om sine år i den mest konfliktfyldte del af verden.

Steffen Jensen er gift med Leah, kaldte Luli, som han mødte i begyndelsen af 1970´erne under et kibbutsophold i Israel. Parret har to voksne børn.

Thomas Hasselriis.

Del dette: