Du er her: 
 

Bit Vejle var underholdningschef på den norske tv-station NRK, da hun i 2006 blev ramt af sygdom i så alvorlig grad, at hun måtte gentænke sit liv. Hun opsagde sin stilling i NRK, og da hun fik det bedre, genoptog hun arbejdet med papirklip. Hun kunne nu selv bestemme tempoet og indlægge nødvendige pauser.

Psaligrafien blev herefter Bit Vejles levebrød. Det er i årenes løb blevet til adskillige udstillinger i såvel ind- som udland. Aktuelt kan udstillingen ”Paper Dialogues” ses (frem til 22/9) i Center for Papirkunst i Hune, som Bit Vejle åbnede i foråret 2018 sammen med sin datter Zeleste Kolstad Vejle.

Et af Bit Vejles mange kunstværker skal nævnes her – nemlig en altertavle (tre gange to meter) i papirklip, som hænger i Sverresborg Kirkecenter i Trondheim i Norge. Bit Vejle udtaler til Kristeligt Dagblad (februar 2019), at hun kunne præsentere den efter et års fordybelse.

Bit Vejle fortæller, at hun er mere vant til at udtrykke sig i billeder med papir og saks end i ord. I midten af altertavlen i Sverresborg i Norge har kunstneren klippet et hjerte, hvorfra et detaljeret bladværk forgrener sig ud i hele altertavlen, der er indrammet af Fadervors syv bønner. Bit Vejle forklarer i Kristeligt Dagblad, at værket skildrer menneskelivets faser fra fødsel til død. I værket er der overalt klippet små mennesker, der er et eller andet sted på livets vej. Hjertet i centrum symboliserer Guds kærlighed, og mennesker kan altid, hvor de end befinder sig, finde en forgrening, der fører ind til hjertet.