Du er her:

Aftenland med sang, oplæsning og billeder.

Den 24. maj om eftermiddagen (kl. 16) er alle velkomne til et arrangement i Rødhus kirke. Pankoret synger korsange og synger for på fællessange, sognepræst Birgit Lundholm Jensen læser op fra Aftenland af Pär Lagerkvist og Aage Nielsson viser billeder af Maja Lisa Engelhardt.

Den svenske forfatter fra Småland, Pär Lagerkvist (1891 1974), fik i 1951 Nobelprisen ”for sin kunstneriske kraft og den dybe selvstændighed, hvormed han i sin digtning søger svar på menneskets evige spørgsmål”.   Pär Lagerkvists sidste digtsamling Aftonland udkom i 1953. Her finder vi ”en søgen efter den usynlige Gud og efter den uløste gåde om livets mening”.

Pär Lagerkvist er opvokset i et hjem med en stærk luthersk religiøsitet, megen musik og kærlighed.

Senere i livet tog han afstand fra sine forældres holdning både religiøst og politisk.

Han fremtrådte som forkæmper for menneskets frihed og for det gode i verden. Gennemgående i hans forfatterskab er spørgsmålene om livets mening, om godt og ondt, om døden, kærligheden og naturen.

I 2005 udarbejdede Maja Lisa Engelhardt billeder, der kom til at indgå i digtsamlingen. Digtene blev oversat af Suzanne Brøgger. Denne udgave af Aftenland udkom i 2006.

Maja Lisa Engelhardt (født 1956) er en nulevende aktiv og meget skattet kunstner og kendt af de fleste af os.

Maja Lisa Engelhardt har mange kirkeudsmykninger bag sig og er også udvalgt til at udsmykke Hune kirke. Interessant er, at Maja Lisa Engelhardt første gang besøgte Hune kirke i 2005 i forbindelse med udsmykningsopgaven. I 2006 fik Hune menighedsråd de skitser, der kan ses i våbenhuset i Hune kirke. Fra 2006 stammer også de første udkast til restaureringen af Hune kirke. Vi håber alle, at den og udsmykningen kommer i indeværende år.

Flere af Maja Lisa Engelhardts billeder i Aftenland har titler som Brændende tornebusk, Den nye pagt, men også Bølgebrud, Himmelspejl og Efter Lundbye. Maja siger hun maler sjælelige landskaber.

Fælles for Maja Lisa Engelhardt og Pär Lagerkvist er bl.a. Kærligheden til naturen. Men modsat Pär Lagerkvist er Maja Lisa Engelhardt et troende menneske. Derfor er sangrepertoiret i arrangementet også sammensat af både sange og salmer og med megen vægt på naturbeskrivelser.

Kirsten Lodberg

Den 10. januar 2020