Du er her: 

Det sker

Søndagd. 1. september2019 kl. 9.30, Sogneudflugt: Turen går til Vesthimmerland.

Vi mødes på kirkens parkeringsplads kl. 8.00.   (Forventet hjemkomst ca. kl. 17.00)

Pris 200 kr. for at deltage. De 200 kr. betales i bussen.

Der er tilmelding senest 27. august på 24 44 50 02 eller blj@km.dk med navn og antal.

Når alle er mødt, kører vi mod Farsø kirke, hvor vi deltager i gudstjenesten kl. 9.30.  Undervejs serveres der rundstykker og en kop kaffe/the. Der er også tid til at synge i højskolesangbogen.

Efter gudstjenesten ser vi nærmere på kirken, som fik en gennemgribende restaurering i 2010.  Maja Lisa Engelhardt har udsmykket og rådgivet om farverne i kirken.  

Herefter middag på Farsø kro.

Besøg med rundvisning på museet om Johannes V. Jensen og Thit Jensen.

Når vi forlader Farsø kører vi omkring Næsborg kirkebakke og kirke og gør et kortere stop; derefter fortsætter vi til Aggersborg kirke og vikingeborgen. Her indtager vi kaffe/ the og kage, som menighedsrådet sørger for. Her er der også et lille museum omkring vikingeborgen og vikingetiden.

Derefter drager vi hjem til Hune.

Arrangør Hune menighedsråd ved:

Ejvind og Dorrit Dalgaard og Birgit Lundholm.

VEL MØDT


Onsdag den 11. september kl. 19.30 i Kirkeladen i Hune: Sogneaften med Bit Vejle

Bit Vejle vil fortælle og vise nogle af sine papirklip på Kirkeladens overhead

Bit Vejle har det meste af sit liv arbejdet med papirklip. Hun har klippet i papir fra barnsben og brugte sin mors brodersaks. Papirklip var i mange år hendes fritidsbeskæftigelse. Gennem tiden er Bit Vejle blevet i stand til at fremstille de mest fantastiske papirklip. Inden for denne kunstart- psaligrafien -er Bit Vejle i dag en kendt kunstner.

Alle er hjertelig velkommen til en aften med en lokal, men også en national og internationalt anerkendt kunstner. Det er noget vi kan glæde os til, når Bit Vejle vil fortælle om nogle af sine værker og dermed også om sine tanker og overvejelser om menneskelivet. [Mere om Bit Vejle]

Der vil som vanlig være pause med kaffe, te og tilbehør.

Arrangør Hune Menighedsråd. 


Torsdag d. 3. oktober i Saltum Sognegård: 30 år som TV-korrespondent i Jerusalem.

Steffen Jensen, TV-korrespondent - 30 år i Mellemøsten.

TV2-korrespondenten i Mellemøsten  i tre årtier, Steffen Jensen, har oplevet mere end de fleste i i verdens farligste brændpunkt, hvor der har været konflikter og krige  fra før 2. Verdenskrig.

TV2´s korrespondent i Jerusalem gennem 30 år Steffen Jensen er vel nok den danske journalist, der ved mest om Mellemøsten efter de mange år som brændpunkts-reporter i den mest fascinerede og konfliktfyldte del af verden.Torsdag den 3. oktober kl. 19.30 er han i Saltum sognegård, hvor han vil fortælle om sit både eventyrlige og farlige liv under de mange koflikter i den del af verden, hvor en fred synes håbløs.

Det er de fire menighedsråd i Hvetbo Herred, Jetsmark, Saltum-Alstrup, Ingstrup-Vester Hjermitslev og Hune, der står som arrangør af journalist og fotograf Steffen Jensen besøg i Saltum. . Han vil fortælle om de komplicerede forhold i Mellemøsten, både Israel-Palæstinakonflikten og resten af den arabiske verden og i øvrigt  om livet som korrespondent i verdens farligste brændpunkt, hvor eksplosioner sker fra dag til dag. Han er nu vendt hjem til Danmark, hvor han arbejder som TV2´s udenrigskommentator og underviser på Danmarks Journalisthøjskole.

Steffen Jensen læste først forhistorisk arkæologi i Aarhus, herefter biblical og romersk arkæologi samt mellemøstlige og nordafrikanske studier i Jerusalem, inden han tog uddannelse som journalist. Han har med sin baggrund i arkæologi i mange år i bogstaveligste forstand  gået i Bibelens fodspor. På grund af jobbet som korrespondent for TV2 har han rejst rundt til alle de steder, hvor Bibelen blev til. Han har dækket utallige kriger og konflikter i Mellemøsten, bl. a. borgerkrigen i Libanon og den israelske invasion i 1982 til kampene i Libanon i 2006. Nævn en vigtig konflikt i det omfattende mellemøstlige område,  og Steffen Jensen har dækket den. Fra palæstinensisk  opstand over regionale krige og til ”det arabiske forår”.

Efter 30 år som brændpunktreporter i verdens mest konfliktfyldte region har han opbygget en enestående viden om regionen og dens folkeslag. Om deres krige og konflikter, men også om deres kunst, håb og drømme. En viden, der er baseret på at være til stede. Den palæstinensiske opstand, Sovjetunionens rømning af Afghanistan, borgerkrigen i Libanon, Golfkrigene, Det arabiske forår. Steffen Jensen var der for at rapportere, beskrive og analysere.

Han har desuden skrevet flere bøger om sine år i den mest konfliktfyldte del af verden.

Steffen Jensen er gift med Leah, kaldte Luli, som han mødte i begyndelsen af 1970´erne under et kibbutsophold i Israel. Parret har to voksne børn.

Thomas Hasselriis.


10 næste begivenheder

21aug kl. 09:30

Kirkemusikalsk legestue

Kirkemusikalsk legestue er et tilbud om musikalsk dåbsoplæring i Hune Sogn til 0-5 …

21aug kl. 09:30
21aug kl. 13:00

Medarbejdermøde i kirkeladen

 

21aug kl. 13:00
21aug kl. 14:30

Syng-sammen-eftermiddag i Kirkeladen

 

21aug kl. 14:30
25aug kl. 12:15

Tysksproget Gudstjeneste. Hune kirke. Pastor Rainer Staege.

 

25aug kl. 12:15
28aug kl. 09:30

Kirkemusikalsk legestue

Kirkemusikalsk legestue er et tilbud om musikalsk dåbsoplæring i Hune Sogn til 0-5 …

28aug kl. 09:30
29aug kl. 18:30

Menighedsrådsmøde i kirkeladen

 

29aug kl. 18:30
01sep kl. 10:30

Ingen gudstjeneste i Hune. Sogneudflugt. Der henvises til Jetsmark kirke 10.30

 

01sep kl. 10:30
04sep kl. 09:30

Kirkemusikalsk legestue

Kirkemusikalsk legestue er et tilbud om musikalsk dåbsoplæring i Hune Sogn til 0-5 …

04sep kl. 09:30
08sep kl. 10:30

Dansk -tysk gudstjeneste i Hune kirke. Besøg fra Hasseris sogn og deres venskabsmenighed fra Sachsen.

 

08sep kl. 10:30
11sep kl. 09:30

Kirkemusikalsk legestue

Kirkemusikalsk legestue er et tilbud om musikalsk dåbsoplæring i Hune Sogn til 0-5 …

11sep kl. 09:30