Du er her:

Det sker - Sogneaftener m.m.

AFLYST: Torsdag den 19. marts kl.19.30 i Kirkeladen: Inspiration til kirkelivet i Hune Sogn

Sogneaften med Peter Hedegaard

Peter Hedegaard er tidligere valgmenighedspræst og bispekandidat, og han er en optaget af, hvad der sker i Folkekirken.

Peter Hedegaard ser ikke den centralisering, han mener Folkekirken gennemgår, som vejen frem, og derfor har han to gange forsøgt at komme i position som biskop for derved at kunne præge Folkekirken i en anden retning.

Det lykkedes imidlertid ikke; men til gengæld har Peter Hedegaard gennem 14 år været præst i Holstebro Valgmenighed, som i samme periode er vokset i tilslutning, og nu er landets største valgmenighed med over 1300 medlemmer.

Peter Hedegaard har desuden været sognepræst i Dalum på Fyn og forstander på Ryslinge Højskole, og så er han vokset op i et landmandshjem i Vendsyssel.

For Peter Hedegaard er begreber som nærvær og sammenhold centrale. Sammenholdet skal komme fra neden, og det samme skal nytænkningen, mener han.

Man må sige, at det giver god mening, at tale om sammenhold og nærvær i en tid hvor fysisk-sociale fællesskaber i nogen grad må vige for digitale fællesskaber.

Måske Kirken og mennesker har brug for hinanden derude? I hvert fald har Folkekirken brug for sine medlemmer, og den har brug for mennesker til at udfylde sin ramme med liv, sammenhold og nærvær.

Har emnet din interesse? Så kom og hør Peter Hedegaards bud på svar på disse spørgsmål.

I år er der oven i købet valg til Folkekirkens Menighedsråd, så kirkens medlemmer får chancen for at stemme eller stille op og blive valgt til at yde indflydelse på Folkekirkens udvikling.

Velmødt til en spændende aften. Der serveres kaffe, te og kage undervejs i arrangementet.

Arrangør: Hune Menighedsråd.

AFLYST: 31. marts kl. 19.30 i Jetsmark Sognegaard: Oral Shaw

Jetsmark Sognegård - Bredgade 98, Pandrup

Hvilken frivillig indsats vil du være med i ?

Kom og deltag - hvordan kan vi inspirere hinanden ?
Giv en hånd med som frivillig i kirkearbejde.
Børneklub  &  Ungdomsarbejdet
Hjælp til kirke for krudtugler / spaghettigudstjenester
Indsamling eller udvalg… I fællesskab med andre

Oral Shaw tænker utraditionelt og har en fortid som topatlet med sølv- og guldmedaljer.

Sogne-& ungdomspræst og siden 2008 været udsendt som feltpræst for Jægerkorpset i bl.a. Afghanistan og Irak.

Ved en dåb af en soldat konstruerede han en døbefont af fire geværer og en soldaterhjelm og brugte kildevand fra flaske.

Hune, Saltum/Alstrup, Ingstrup/Vester Hjermitslev og Jetsmark Menighedsråd inviterer.

Søndag den 3. maj kl.11.00 i Hune Kirke: Visuel Gudstjeneste

Arkivfoto: Christina Ebbesen leder en visuel gudstjeneste

Døvepræst Christina Ebbesen står for gudstjenesten.

Der er billeder til alle gudstjenestens led, og  gudstjenesten holdes på talt dansk med støtte-tegn, så både døve og hørende kan følge med.

Gudstjenesten har fire salmer og én læsning. Liturgien er en smule anderledes end normalt; men præsten skal nok lede os sikkert igennem det hele.

Kom og vær med til at fejre en visuel gudstjeneste.

Gudstjenesten er åben for alle!

Vel mødt!

Hune menighedsråd, samt Christina Ebbesen.

Torsdag d. 7. maj kl. 19.00 i Hune Sogn: Kirke og Hveder

Vi begynder i Hune Kirke med en gudstjeneste kl. 19.00, hvor Hune kirkekor også medvirker.

Derefter mødes vi i Kirkeladen, hvor der er varmet hveder, og brygget kaffe og the. Her vil hygge os og synge nogle af de gode forårssange i Højskolesangbogen. - Velmødt!

Store bededag var oprindeligt tiltænkt [bøn], og dagen blev indvarslet allerede aftenen før, hvor kirkeklokkerne ringede som et signal til, at kroer og forretninger skulle lukke.

Dengang skulle man faste fra særlige fødevarer, og man skulle i øvrigt afholde sig fra arbejde, indtil store bededags gudstjenester var afholdt.

Bagerne kunne altså ikke levere friskbagt brød denne dag, og derfor brugte de aftenen før store bededag på at bage hvedeknopper, som folk selv kunne varme på helligdagen. Det er altså her, skikken stammer fra.

Traditionen kan dokumenteres fra midten af 1800-tallet, men den er sandsynligvis ældre.

Dagen, som oprindelig hed ekstraordinær, almindelig bededag, blev indført i 1686 af biskop Hans Bagger fra Roskilde. Bededag, som også kaldes store bededag, falder altid fredag før 4. søndag efter påske.

Tirsdag den 12. maj: Det årlige menighedsmøde

Information om menighedsrådets arbejde og det kommende menighedsrådsvalg.

Flere informationer følger.

Søndag den 24. maj 2020 kl. 16.00 i Rødhus kirke: ”Aftenland”

Eftermiddagsarrangement med fællessang, korsang, oplæsning fra ”Aftenland” af Pär Lagerkvist og billeder af Maja Lisa Engelhard.

Medvirkende:  Pankoret

Oplæser: sognepræst Birgit Lundholm Jensen - Billeforeviser: Aage Nielsson - Orgel, leder og tilrettelægger: Kirsten Lodberg.

Entré: 50 kr. til dækning af korets udgifter

Arrangør: Pankoret

[Læs mere!]

10 næste begivenheder

09apr kl. 10:30

Skærtorsdag. Gudstjeneste i Hune kirke. Kirkekaffe i præsteboligen.

09apr kl. 10:30
09apr kl. 19:00

Skærtorsdag. Gudstjeneste i Rødhus kirke. Kl. 19.00.

09apr kl. 19:00
10apr kl. 10:30

Langfredag. Gudstjeneste i Hune kirke. Kirkekaffe i præsteboligen.

10apr kl. 10:30
12apr kl. 08:30

Påskedag. Gudstjeneste i Rødhus kirke

12apr kl. 08:30
12apr kl. 10:30

Påskdag. Gudstjeneste i Hune kirke. Kirkekaffe i Kirkeladen.

12apr kl. 10:30
13apr kl. 18:00

Påskevandring fra Hune kirke kl.15.00. Vi går til Jetsmark kirke. Gudstjeneste der kl. 18.00.

13apr kl. 18:00
15apr kl. 09:30

Minipåskegudstjeneste i Hune kirke - Kirkemusikalsk legestue. Kaffe/the/ saft og noget spiseligt i Kirkeladen efterfølgende.

15apr kl. 09:30
19apr kl. 10:30

Der henvises til Alstrup Kirke kl.10.30 ved Kristian G. Schjoldager. Ingen gudstjeneste i Hune.

19apr kl. 10:30
22apr kl. 13:00

Medarbejdermøde i kirkeladen

22apr kl. 13:00
26apr kl. 10:30

Gudstjeneste i Hune kirke. Kirkekaffe efter gudstjensten i Kirkeladen.

26apr kl. 10:30