Del dette:

Søndag den 3. juli: Officiel åbning af pilgrimsherberget i Kirkeladen

Den 1. juni i år åbnedes 16 nye herberger langs de nordjyske hærvejsruter. Et af dem er indrettet på loftet af Kirkeladen (menighedshuset i Hune), og der ikke mange dage, før de første pilgrimme ankom til stedet.

Den første del af turen gik gennem et smukt klitlandskab. Klik på billedet og gør det større!

Søndag den 3. juli blev åbningen fejret med en pilgrimsvandring fra Rødhus Kirke til Hune Kirke.

Turen var tilrettelagt af Kirsten Lodberg og Poul Jacobsen i samarbejde med Gunhild og Peter Grarup.

Før vandringen var der morgenandagt ved pilgrimspræst Peter Grarup.

Herefter gik turen gennem den skønne natur mod målet, Hune Kirke, og jeg (webmaster) havde den glæde selv at deltage i turen.

Ca. halvvejs var der en lille pause, hvor vi blev budt på en forfriskning, og inden vi fortsatte, samlede Peter Grarup os i en kreds, hvor vi oplevede et højtideligt øjeblik, da han bad Den hellige Birgittas pilgrimsbøn:

"Herre, vis mig din vej, og gør mig villig til at vandre den."

Det var den bøn, Birgitta bad, da hun selv var på pilgrimsrejse til Rom, hvor hun håbede  på at få sin klosterregel stadfæstet.

Lidt spisning og hygge inden stillevandringen. Klik på billedet og gør det større!

Efter pausen var der stillevandring det meste af vejen til Hune. Det var en helt speciel oplevelse at gå kilometer efter kilometer uden at tale med nogen.

Jeg husker faktisk ikke, hvilke tanker, der gik gennem mit hoved, kun at min opmærksomhed i lang tid var rettet mod fuglenes sang og lyden af skovvejens grus, der knasede under de mange fødder. Jeg tror næppe vi gik i takt, alligevel oplevede jeg en fælles rytme, der forplantede sig ned gennem rækken af mennesker.

Vi havde ikke fået nogen opskrift på, hvordan stillevandringen skulle opleves. Heldigvis. Den enkelte vandrer har sikkert haft sin egen, helt personlige, oplevelse.

Pilgrimspræst Peter Grarup lykønsker sognet med det nyindrettede herberg

Turen sluttede med højmesse i Hune Kirke.

I sin prædiken sagde pastor Anette Udmark bl.a., at vi lever i en tid, hvor mange mennesker er søgende i forhold til kristendommen.

Man finder ikke altid svar på sine spørgsmål i en prædiken, der primært taler til intellektet. Hjertesproget og følelserne må med. Det kristne fællesskab skal finde nye udtryk og samværsformer.

Pilgrimsvandringen med dens rum for fordybelse og samtale kan være en god mulighed.

Efter gudstjenesten var der kirkefrokost i Kirkeladen, og Peter Grarup holdt en kort tale, hvor han lykønskede Hune med det nye herberg.

Flere billeder!

Hune Kirke, Kirkevej 11, Hune, 9492 Blokhus.
Rødhus Kirke, kirken ved verdens ende, Rødhus Kirkevej 7, 9490 Pandrup.
Kirkeladen, Kirkevej 9a, 9492 Blokhus

HUNE SOGN